Muke sa Delbonisom

Federiko Delbonis, je verovatno do sada bio nepoznat većini ljubitelja tenisa u Srbiji, a verovatno i samom Janku Tipsarević. Posle sinoćnjeg meča i dva i po sata mučenja sa Argentincem, svi su ga dobro zapamtili. Sve se ipak dobro završilo, 7-6(5) 6-7(8) 6-3, za Janka.

Ne može se reći da je Janko igrao loše u ovom meču. Možda je na početku delovao malo nonšalantno, ali posle pretrpljenog brejka se svakako uozbiljio. Ipak, to mu je pomoglo samo da vrati brejk ali ne i da nastavi sa nekom dominacijom u meču. Delbonis je servisima i forhendom, pravio velike probleme Janku, tako da su se prva dva seta završila u taj brejku.

U prvom, Janko je konstantno imao prednost, koju je Argentinac u jednom trenutku stigao, izjednačio na 4-4, ali je Janko ponovo osvojio poen na protivnikov servis, poveo sa 6-4 i iskoristio prvu set loptu kada je na red došao njegov servis.

U drugom taj brejku, dešavalo se obrnuto. Delbonis je imao 4-2, Janko izjednačio, pa čak imao meč loptu na 6-5, ali je Argentinac sa dva sjajna servisa sprečio scenario iz prvog seta. Taj drugi servis, na 6-6, malo je bio sporan, barem za Janka, pa ga je rasprava sa sudijom koštala koncetracije u narednom poenu kada je svojim servisom trebalo da spase set loptu.

U trećem setu sve je bilo brzo rešeno. Janko je poveo sa 3-0 i do kraja seta nije dozvolio nijednu priliku za brejk protivniku. Janka danas čeka njegova noćna mora, Žil Simon, negde oko 18h, na Aranča Sančez terenu, a negde oko 21h na centralni teren će i Novak Đoković, protiv Vavrinke, tačnije kada drugi Švajcarac, Rodžer Federer završi svoj meč koji igra protiv Gaskea od 18:45h.