Može i bez servisa

Aleksandra Krunić je juče,  u poslednji čas ušla u žreb kvalifikacija za Australian open a evo je danas u drugom kolu. Meč je bio karakterističan kada je Krunić u pitaju ali sa nekarakterističnim krajem, pobeda protiv 138. igračice na svetu 6-3, 1-6, 6-3, i 40 bodova koji će je dovesti na granicu ulaska u Top 200.

Aleksandra je gubila 2-0 a onda vodila sa 4-2 u prvom setu, ali to joj nije bilo dovoljno da set lako reši u svoju korist. Ipak je uspela da napravi još jedan brejk i odservira za set. Onda je doašao drugi set i puno propuštenih prilika i situacija kada je od 40-15, kako na svoj servis tako i na servis protivnice, gubila gemove. Sve je ličilo na neke slične Aleksandrine mečeve, jer je na kraju bilo ubedljivih 6-1 za protivnicu.

I u trećem je za malo došlo do preokreta. Aleksandra je dobro ušla u set, povela sa 3-0 a onda tri gema u kojima je imala a nije iskoristila 30-00. Na sreću, kola ipak nisu otišla nizbrdo do kraja, Aleksandra je osvojila možda ključni sedmi gem, zatim naporavila brejk ali je na kraju iskoristila tek treću meč loptu. Ipak je iskoristila i dobila meč u kojem je imala 39% ubačenog prvog servisa, doduše uz sedam asova!

Aleksandru sada čeka Džil Krejbas, iskusna teniserka, koja je danas preokrenula svoj meč protiv Kandele, 1-6 7-5 7-5. Meč će se igrati u slično vreme, kao 4. na istom mestu, teren br.15. Ko zna, možda je to srećno mesto za Aleksandru.