Moskva: Sjajna Dolonc i odlična Ana!

Verovatno da, pre početka turnira premier turnira u Moskvi, niko nije ni pomišljao da bi se u četvrtfinalu mogle sastati dve srpske igračice a da jedna od njih bude Vesna Dolonc. Uporna i borbena, pregurala je neke teške mečeve u tri seta, kako u kvalifikacijama tako i u prvom kolu protiv Voskobojeve, da bi “eksplodirala”  kada se to najmanje očekivalo, protiv 48. igračice na svetu Simone Halep i počistila je, prepustivši joj samo jedan gem!

Druga je, naravno, Ana Ivanović koja je na papiru imala lakši posao jer joj je protivnica bila Valeria Solovieva, 20-godišnja domaća teniserka koja je još uvek izvan Top 200 na WTA listi. Ni Ana nije imala previše problema, protutnjala je kroz prvi set, da bi u drugom sačekala svoju šansu u sedmom gemu i tako rešila meč u svoju korist.

Da se vratimo, svakako, junakinji dana Vesni Dolonc. Meč sa Halep je počeo razmenom brejkova ali je to bilo sve što je Rumunka uspela da uradi. Verovatno je tu bilo i posledica teškog meča sa Petrovom, koji je završen kasno juče, ali to ne umanjuje superiornu igru i na kraju ubedljiv rezultat srpske teniserke. Uostalom, Halep je u dva dosadašnja meča sa Vesnom uzela samo 4 gema ukupno (!), iako je oba puta bila bolje rangirana teniserka.

Ovo je najveći rezultat u karijeri za Vesnu, ako se računaju turniri iz Premier kategorije a Simona Halep je treća teniserka po jačini koju je Vesna pobedila. Pre toga je u svoj sjajnoj najboljoj polovini sezone, prošle godine na AO izbacila Bartoli a u Bastadu, Lusi Safarovu, koja je tada bila 30. igračica na svetu. Vesna je obezbedila ulazak u Top 130 a ako pobedi Anu, biće negde oko 110 mesta. Potrebno joj je finale za povratak među sto najboljih…Ko zna….