Moskva, Luksemburg: Prolaz Vesne i Jelene

U naslovu ne stoji reč pobeda jer je Jelena Janković,  ipak, svoj meč dobila posle samo tri odigrana gema. Jelena je osvojila sva tri da bi Šuai Peng predala meč, zanimljivo, drugi u poslednja tri njihova duela.

Jelena je, svakako, srećna takvim raspletom jer je Peng dobila pethodna tri njihova, odigrana susreta, poslednji u Sinsinatiju ove godine, posle velike drame. Sledeća Jelenina protivnica biće pobednica meča Petković – Muguruza.

Sa druge strane, Vesna Dolonc nastavlja da ubedljivo gubi prve setove ali i da pobeđuje bolje plasirane teniserke od sebe. Posle upešno pređenih kvalifikacija, Vesna je danas u prvom kolu savladala Galinu Voskobojevu sa 1-6 6-1 6-4. Ovo je bio svojevrsni revanš za nedavni poraz u prvom kolu Taškenta, kada je Vesna takođe kroz kvalifikacije stigla do glavnog žreba.

Svakako je najinteresantniji bio treći set u kojem je Vesna, nošena sjajnom igrom u drugom setu, povela sa 3-1, ali je ubrzo došla na ivicu poraza jer je bilo 3-4 i 30-30. Vesna se tada smirila, dobila svoj servis gem, a zatim napravila odlučujući brejk koji je rutinski potvrdila u poslednjem gemu meča.

Ovom pobedom se Vesna polako vraća ka Top 100, gde je nekada bila. Za sada je to negde oko 135. mesta, a za više i prolaz u četvrtfinale, igraće protiv pobednice meča Petrova – Halep.