Moskva, Beč: Ana i Janko u polufinalu!

Na turnirima u Beču i Moskvi nije bilo previše uzbuđenja u mečevima četvrtfinala, u kojima su učestvovali srpski predstavnici. Janko je bez problema izašao na kraj sa daleko slabije plasiranim Slovencem, u prvom setu, da bi mu ovaj predao posle 4-2 u drugom, dok je Ana ipak pokazala da je trenutno bolja teniserka od Vesne Dolonc, 6-4 6-1.

Doduše, Vesna se može opravdati i umorom jer joj je ovo bio 6. meč u sedam dana, što je posebno bilo očigledno u drugom setu kada je Vesna poptuno pala, dok se u dosadašnjem delu turnira dešavalo upravo suprotno.

Inače, Dolonc je bila ta koja je napravila prva brejk ali ga je odmah izgubila. Onda je Ana stekla prednost ali se Vesna vratila i izjednačila na 4-4. Bilo je borbe u tom periodu za svaki gem a onda se desilo ono što se najčešće dešava slabijim teniserkama kada serviraju da ostanu u setu. Ana vrši pritisak na 5-4, dolazi do jedne set lopte koja joj je bila dovoljna za… praktično pobedu.

Ana će se u polufinalu sastati sa prvim nosiocem Samantom Stosur. Ana i Sem se nisu sastajale već tri godine, a do sada je svaka ostvarila po dve pobede. Neko će povesti posle susreta u subotu, koji će se igrati posle prvog polufinala između Karoline Voznjacki i Sofija Arvidson, koje kreću od 11h.

Janko dakle nije imao problema sa Bedeneom. Doduše Slovenac se pokazao kao tvrd orah, ali samo na početku na početku meča. Iako nije uspeo da stigne do brejk lopte na Jankov servis, solidno se držao na sopstveni, sve do 2-2, kada Janko pravi brejk i do kraja set osvaja sve gemove, za 6-2. Bedene tada traži medicinsku pomoć ali nastavlja solidno u drugom setu, mada je Janko napravio brejk već u trećem gemu. Na kraju, kod 4-2,  Bedene predaje meč zbog problema sa levom nogom.

Janko će se za finale boriti sa još jednim Slovencem, Gregom Žemljom,  koji će svakako biti ozbiljnija prepreka od Bedenea. Žemlja je došao iz kvalifikacija i sve je iznenadio pobedom u četvrtfinalu nad Tomijom Hasom. Verovatno je Janko osetio olakšanje posle takvog ishoda, ali moraće da bude oprezan u današnjem polufinalu koje će se igrati oko 16h. Pre toga, svoj meč mora da završi drugi polufinalni par, Del Potro – Miler, koji počinju od 13:30h.