Montreal: Venus Vilijams i Radvanjska u finalu

Turnir u Montrealu približio se samom kraju, a u veliko fianle plasirale su se dve teniserke koje su prikazale najbolji tenis, Venus Vilijams i Agnješka Radvanjska. Venus je u prvom polufinalu savladala svoju mlađu sestru Serenu sa 6-7, 6-2, 6-3, dok je Radvanjska sa 7-6, 7-6 nadigrala Jekaterinu Makarovu.

venus vilijamsSestre Viliajms sastale su se po 25. put, a pobedu je odnela godinu dana starija Venus. 34-godišnja Amerikanka je slavila sa 6-7, 6-2, 6-3 posle dva sata i četiri minuta igre. Venus je delovala mnogo bolje, iako je Serena servirala sjajno, pa je uspela da napravi 19 aseva uz 9 duplih servis grešaka. Starija Vilijams je u prvom setu imala ranu prednost brejka, ali je Serena uspela da vrati brejk zaostatka i posle dobije set u taj-brejku sa 7-2. Od tada pa do kraja meča Venus je bila mnogo agresivnija i manje je grešila, pa Serena nije napravila nijedan brejk, a pretrpela je čak tri.

Venus izleda da nema više prblema sa zdravljem, a to je izjavila nakon meča: “Nivo igre bio je prilično visok. Obe smo dobro servirale i riternirale, dobro smo se i kretale“, izjavila je starija Vilijamsova, koja će u Torontu igrati svoje 74. finale. “Mislim da je mnogo do fizičkog napretka, ali i do mentalnog. Naporno sam radila i, što je važnije, osećam se bolje“.

???????????????????Druga finalistkinja je Agnješka Radvanjska koja je u dva taj-brejka pobedila Jekaterinu Makarovu. Meč je bio vrlo neizvestan, trajao je puna dva sata igre, a na kraju pobedu je odnela peta teniserka sveta. Ruskinja je u prvom setu uspela da spasi tri set lopte, da bi izgubila taj-brejk sa 7-1. U drugom setu Poljakinja je imala 5-4 i servis, Makarova je napravila brejk, uspela da uvede set u taj-brejk i opet ga izgubila ubedljivo, ovoga puta sa 7-3.

Venus Vilijams i Agnješka Radvanjska sastaće se po deveti put. Amerinkanka vodi sa 5-3, ali je Poljakinja dobila poslednja dva meča. Očekuje nas vrlo neizvesno finale sa počekom u 19:00 časova na centralnom terenu u Montrealu.