Montreal: Sestre Vilijams u polufinalu

Sestre Serena i Venus Vilijams, Poljakinja Agnješka Radvanjska i Ruskinja Jekaterina Makarova plasirale su se u polufinale Montreala. Serena Vilijams je u teškom meču četvrtfinala izbacila Karolinu Vožnjacki sa 4-6, 7-5, 7-5 posle dva sata i 42 minuta borbe na centralnom terenu. Dankinja je imala set i brejk prednosti ali nije uspela da izdrži do kraja, pa je Serena prošla u novo polufinale i imaće priliku da odbrani titulu od prošle sezone. Amerikanka nije blistala, ali je uprkos velikom broju grešaka ipak slavila i u polufinalu igraće protiv svoje strajie sestre Venus.

venusVenus Vilijams, iako ima 34 godine, nalazi se u sjajnoj formi. Nakon što je u osmini finala izbacila odličnu Nemicu Kerber, Venus je u četvrtfinalu bila bolja od Karle Suarez Naravo sa 4-6, 6-2, 6-3. Španjokla je povela sa 6-4 i 2-0 i činilo se da će opet, po treći put savladati Venus, ali se Amerikanka nije predavala pa je od tog momenta pa do kraja meča osvojila 12, a Karla samo tri gema. Sestre Vilijams sastaće se 25. put u karijeri i biće to novi klasik za ljubitelje ženskog tenisa. Serena vodi sa 14-10, ali sudeći po formi Venus će imati šansu da izbori fianle.

ekaterina-makarova-australian-open-january-17-2014_1Jekaterina Makarova izbacila je Koko Vandevege sa 6-1, 4-6, 6-1 i tako osvetila Anu Ivanović i Jelenu Janković. Meč je trajao 109 minuta, a Ruskinje je uspela da se izbori sa servisima Amerikanke i plasira se u prvo polufinale Rožders kupa. Makarova će imati lepu priliku da izbori i finale, jer u polufinalu snage će odmeriti sa Agnješkom Radvanjskom koja je sa 6-2, 6-2 porazila povređenu Viktoriju Azarenku. Poljakinja vodi sa 3-2 u međusobnim duelima portoiv Makarove, ali je poslednja dva meča dobila Ruskinja i to u dva seta.

Parovi polufinala:

Serena Vilijams – Venus Vilijams  19:00 časova

Agnješka Radvanjska – Jekaterina Makarova 00:30 časova