Monterej: Jovana na korak od glavnog žreba

jovana jaksic 2013Jovana Jakšić je na dobrom putu da se pridruži Ani Ivanović u glavnom žrebu turnira treće kategorije u Montereju. Njoj je ovo prvo učešće na nekom turniru WTA kategorije i veliki korak, čak i skok, jer je do sada igrala  isključivo na fjučersima, bez  učešća na nekim jačim ITF čelendžerima.

Jovana je iskoristila povoljan žreb i plasirala se  u treće kolo kvalifikacija. Nakon što je u 3 seta dobila Sašu Vikeri iz Amerike (332. WTA), u drugom kolu sa 6-1 6-1 eliminisala je Lenku Vienerovu (441. WTA) koja je pre toga izbacila prvu nositeljku u kvalama Luksiku Kumkum (127. WTA). U sledećem kolu  JJJ čeka okršaj sa  Argentinkom Marijom Irigojen (217. WTA)

Jovana je trenutno 326. na WTA listi, a dobri rezultati na ovom turniru mogu je dovesti do 300 najboljih na svetu po prvi put.

Ana Ivanović je postavljena za četvrtu nositeljku i u prvom kolu igraće protiv Marte Sirotkine (121. WTA), u drugoj rundi je najverovatnije čeka duel sa Timeom Baboš, a na dalje tu su Kimiko Date Krum, Janina Vikmajer, Monika Nikulesku i u eventualnom polufinalu Marion Bartoli i Anastasija Pavljičenkova između ostalih. Na turniru učestvuju i Anđelik Kerber i Marija Kirilenko (prvi i treći nosilac)

Turnir u Montereju se igra na tvrdoj podlozi i spada u kategoriju Internacional turnira.