Monte Karlo: Neočekivan poraz Đokovića i trijumf Nadala

Treći Masters sezone obeležile su tri stvari. Šokanta poraz Novaka Đokovića na startu turnira, plasman Gaela Monfisa u finale i povratak u pobedničke krugove Rafaela Nadala.

Na startu turnira u Monte Karlu Novak Đoković doživeo je neočekivan poraz od mladog Slovaka Jirija Veselog. Novak je izgubio u tri seta – 4-6, 6-2, 4-6.
Ovo je bio Novakov prvi poraz pre finala Mastersa još od Šngaja 2014., prvi poraz pre četvrtfinala od Sinsinatija iste godine i prvi poraz na startu Masters turnira još od Madrida 2013.

Bilo kako bilo, ovaj poraz ne bi trebalo da utiče previše na Novaka, koji već godinu ipo dana dominira tenisom na neverovatan način. Sledeći turnir za Novaka je Madrid. Jedini Masters gde ima samo jedno finale (2011. godine)

Novakov poraz omogućio je Gaelu Monfsu da se plasira u četvrtfinale lakše nego što je očekivao. Ipak, taj plasman je opravdao pobedama u četvrtrt, odnosno polufinalu.
U svom trećem Masters finalu, Monfis se sastao sa Nadalom, koji nije osvojio turnir Maters serije još od Madrida 2014. godine. 

nadal rafael 2016 monte carlo

Nadal je slavio sa 7-5, 5-7, 6-0 i tako došao do svog 28. Masters trofeja, i sada je po tome ponovo izjednačen sa Novakom Đokovićem.
Ovo jr bilo jubilarno 100. ATP finale španskog tenisera i sada ima 68 titula. Francuz ostaje na razoćaravajućih 5 titula iz čak 24 finala.