Moglo je i lakše

Uvek postoji opasnost da kad se igra protiv talentovanog a ne toliko afirmisanog momka, koji je uz to iz zemlje u kojoj se igra turnir, da takav igrač baš tada pokaže šta zna. E to se dogodilo Janku, i dok je on shvatio šta se dešava, izgubio je set, ali ne na kraju i meč, 3-6 6-2 7-6 6-4.

Ako se izuzme taj početak meča i mala brljotina na kraju trećeg, kada je servirao za set ali svojim greškama dozvolio Dakvordu da se vrati, meč bi mogao da se svrsta pod rutinski. Ovako to svakako nije bio, a da je Australijanac zadržao mini brejk prednosti ili da nije napravio duplu grešku na 5-4 za Janka, u taj brejku istog seta, pitanje je kako bi se meč završio. Ali to je tenis.

Dakvord je pokazao zaista raskošan talenat i nije nemoguće da ga uskoro vidimo u nekoj ozbiljnijoj ulozi na ATP turu. Dobro je kombinovao agresivnu igru, izlaske na mrežu i dobru pozicionu igru sa čestim slajsovima, tako da je Janku bilo teško da uhvati pravi ritam. Nekako je pronašao put do pobede i tako pokazao da je definitivno stasao u ozbiljnog igrača.

A ozbiljnost će mu svakako biti potrebna u sledećem kolu jer igra protiv pobednika meča Gaske – Golubjev. Ko god da pobedi neće Janku biti lako.