Moglo je i lakše

U svakom setu Ana je bila ta koja je imala prednost i servirala za osvajanje seta, ali joj je to pošlo za rukom u drugom i trećem, dok u prvom nije, 6-7(8) 6-3 6-2.

Očigledno da su Ani bila potrebna po dva brejka prednosti, da bi u završnici mogla da privede posao kraju. U prvom je Ana napravila dva brejka ali joj je jedan bio potreban da anulira prednost Pervak koju je stekla u ranoj fazi seta. Na 5-3 Ana je servirala za set, ali se brzo suočila sa tri brejk lopte, od kojih je protivnica iskoristila treću. U taj brejku, Ana je uglavnom jurila prednost protivnice, ali je na kraju imala set loptu koju nije iskoristila.

U naredan dva seta Ana je bila sigurnija i ubedljivija, tako da Pervak nije imala prilike da napravi neko iznenađenje. U oba seta Ana je imala 5-2 a samo je u drugom dozvolila protivnici da se na kratko brejkom približi ali ne i da je ugrozi jer je još jednim brejkom rešila set.

Ana je po statistici bolje servirala nego u prethodnom meču ali je ipak dozvoljavala previše prilika protivnici za brejk. Čak 14 brejk lopti je imala Pervak, od kojih je iskoristila  samo 4, što je previše, mada je dobro što je Ana imala solidan procenat iskorišćenosti prilika kada je ona imala brejk loptu, 8 od 17.

Sledi  Karolina Voznjački, koja je takođe morala da se vraća posle seta manjka protiv Sofije Andvirson. U susretima dve bivše br. 1 trenutno je nerešeno. Kada je Ana bila članica Top 4 na svetu, dobijala je ubedljivo svoje mečeve, a kada se situacija na rang listi okrenula u korist Karoline , isto se desilo sa rezultatima. Možda je sada prilika da se tu stvari promene.

U ostalim mečevima trećeg kola desile su se dve predaje. Zvonareva nije ni izašla na teren protiv Zakopalove, dok je Skijavone predala svoj meč Safarovoj. Malo iznenađenje je priredila Nađa Petrova, koja je posle ubedljivo dobijenog prvog seta, igrala još dva taj brejka da bi pobedila Samantu Stosur. Ostali favoriti su lagano dobili svoje mečeve, osim Cibulkove, koja je izgubial protiv Vinci, mada je teško reći ko je bio favorit u tom meču.