Moglo je i drugačije

Sve je ličilo na prethodne mečeve Tomaša i Janka. Janko je rano stekao brejk a ubrzo dva brejka prednosti i servirao za set. To kao da je bio okidač za samoodržanje Tomaša Berdiha. Krenuo je od tog trenutka kao da igra finale GS. Gotovo bez greške, servis, sjajan ritern, snažni udarci iz svih pozicija. Janko je možda malo zaspao u tim trenucima ali i kad se probudio bilo je kasno, sa druge strane je bio Berdih koji je igrao finale Vimbldona.
Tako je otišao prvi set, a na kraju i ceo meč, jer Janko je i u drugom setu imao brejk prednosti, pa mu ni to nije bilo dovoljno da se vrati u meč. Radost Berdiha posle meča govori, koliko je njemu ova pobeda posle četiri poraza od Janka značila. Janko je pobedom mogao da produži nadu da će osvajanjem Pariza moći direktno da se plasira na masters u Londonu. Verovatno je i on svestan koliko je bio  daleko od takvog rezultata, ali je šteta što nije uzeo još koji poen i evro, u Parizu.
Janko će po svoj prilici sezonu završiti kao 9. na ATP listi i ići će u London kao prva rezerva. Posle poraza Rodika, mogu još da ga pređu Dolgopolov i Gaske ali samo ako osvoje titulu, dakle prvih deset su zagarantovani. Sve u svemu, sezona iz Jankovih snova.