Moglo je i brže, dobro je i ovako

Da je neko pre par nedelja reako da će Viktor izvući pobedu u pet setova protiv Tomasa Belućija, verovatno da bi mali broj ljubitelja tenisa uložio koju paru na taj rezultat. Ipak, četiri lepe pobede u Dizeldorfu, očigledno su uticale na Viktorovo samopouzdanje, tako da je na kraju ipak uspeo da pobedi Brazilca, 4-6, 6-3, 5-7, 6-3, 6-2.

Stari Viktor, tačnije Viktor izdanje proleće 2012. je pomolio nos u trećem setu, kada se činilo da Viktor preokreće meč u svoju korist. Imao je tada Viktor dva brejka viška i možda se na trenutak opustio. Dok se prenuo, Belući je uhvatio svoj najbolji ritam, pa je od 5-2, Viktor stigao do 5-7. Postoajo je strah da će se tako Viktorovo loše izdanje nastaviti, ali je uz pomoć nestabilnog Belućija, Viktoro uspeo, da prilično lako privede meč u svoju korist.

Generalno gledano, mnogo bolja partija Troickog nego inače u zadnje vreme. Bekend je prilično dobro služio Viktora uz odličan servis, ali ono što raduje je činjenica da se Viktor nije predao i izgubio veru u pobedu i pored nesrećno izgubljenog trećeg seta. Sledeći protivnik je Fabio Fonjini, još jedan iz serije talentovanih i nepredvidivih, sa kojim bi Viktor trebalo da izađe na kraj.