Mladi talenti na NT- Tamara Tomić

Novi ITF ženski turnir igra se ove nedelje u Beogradu na terenima TK Olimp . Predhodno su odigrane kvalifikacije od 3 kola u kojima su učestvovale  igračice iz 14 zemalja. Šest od njih uspelo je da se kvalifikuje za glavni žreb i svih šest su iz Srbije! Zaista redak podvig naših mladih snaga.

Tamara Tomic

Jedna od njih je i Tamara Tomić (1997), ljubiteljima tenisa poznata kao član trojke koju su pored nje sačinjavale Ivana Jorović i Nikolina Jović, a koje su pre dve godine osvojile 2. mesto u Evropi u konkurenciji do 14 godina na finalnom turniru u Italiji, a onda i 1. mesto na prvenstvu sveta  održanom u Češkoj.

Sve to je dobar razlog da pozovemo Tamaru da se predstavi posetiocima Nettenisa. Ljubazno se odazvala pozivu i evo kako je tekla njena teniska priča.

Počela je  sa 6 godina u TK Banjica , gde joj je trener bio Petar Tanackov. U svim kategorijama je bila među prve tri u Beogradu  da bi postala 1. u Srbiji do 14 godina.

Posle osvojene titule ekipnog svetskog prvaka otišla je na američku turneju. I opet po ko zna koji put već viđeno . Kao da je skoro nemoguće izbeći sve zamke koje vrebaju mlade talente . Na čuvenom Orandž Boulu doživela je tešku povredu , kako se uopšteno kaže leđa, a ustvari ovde je konkretno bila u pitanju povreda  pršljena. Morala je da bude na potpunom mirovanju 4 meseca, pa onda postepeni oporavak. Naravno da je tako izgubila dosta dragocenog vremena, ali je odlučna da nadoknadi izgubljeno.

Sada trenira upravo u TK Olimp za koji kaže da je najbolji u Beogradu. (ipak je i pravda pokazala malo svog lica). Kaže da imaju sve što je potrebno za razvoj mladih igrača:  fizioterapeuta, psihologa i vrhunske trenere Vuka Tapuškovića i Marka Đokovića, koji je nekad trenirao i Novaka.

Kaže da joj je bekhend najbolji udarac i da voli napadačku igru i sada najviše radi na tome da je ubrza. Sviđa joj se stil igre Marije Šarapove i Viktorije Azarenke. Neposredni planovi su joj da odigra nakoliko ITF turnira, a onda ide na američku turneju. Do  Australien Opena igraće samo juniorske turnire, a posle toga fjučerse , a juniorske samo na GS.

Na pitanje kako podnosi tako dugo izbivanje od kuće i porodice, kaže da ih se zaista zaželi, a najviše malog brata dvoipogodišnjeg Andreja.

Trenutno koristi reket Head,ali traži pravo sponzorstvo.

Nadamo se da je Tamara ispunila svoju kvotu davanja danka povredama i da će sada nastaviti sa stalnim usponom, kako je to i nekad bilo.

Dok smo vodili ovaj razgovor nije se znalo da će u prvom kolu glavnog žreba odmeriti snage sa drugom nositeljkom Natalijom Kostić. Eto lepe prilike za novo iskustvo, a nama da na delu vidimo dve naše nade.