MK: Sten i Rodžer prošli, Nadal poražen u španskom derbiju

Danas su odigrani četvrtfinalni mečevi Masters turnira koji se održava u Monte Karlu ove nedelje.

Svakako najšokantniji rezultat dana je poraz najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala od svog zemljaka Davida Ferera u dva seta (7-6, 6-4). Ferer je tokom celog meča održavao tempo igre koji mu odgovara, i uz česte greške Nadala  stigao do trijumfa u dva teška seta.  Ovo je prva pobeda Ferera nad Nadalom na šljaci nakon dugih 10 godina; tačnije, jedini put pre ovog meča Ferer je trijumfovao u Štutgartu 2004. godine kada je Nadal još bio tinejdžer. Ovo je takođe prvi put od 2005. da Nadal neće igrati finale u kneževini.

Ferer će se u polufinalu sastati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom koji je uz dobru igru i bez puno muke eliminisao 10. tenisera sveta Miloša Raonića iz Kanade u dva seta (7-6, 6-2).

Taman kada smo pomislili da je drami kraj za danas neočekivani poraz  umalo nije zadesio i slavnog Federera. Naime, Švajcarac je bio na ivici poraza u meču sa  Žo-Vilfridom Congom, jer je Francuz imao 6-2 6-5. Pre svega greškama svog protivnika Federer se izvukao u neizvesnom taj-brejku u kojem je protraćio dve i iskoristio tek treću set loptu. Nakon tog taj-brejka Švajcarac se potpuno  vratio u život, te uz superioran treći set postavio konačnan rezultat 2-6 ,7-6, 6-1 i time sebi rezervisao mesto u polufinalu.

Federer će se u polufinalu sastati sa najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem koji je u neizvesnom meču uz dosta muka savladao Giljerma Garsiju Lopeza u tri seta. Polufinalni mečevi su na programu sutra od 13 časova i 30 minuta.