MK: Nole izbegao Rafu do finala, ali…

ATP Masters Series Monte Carlo - Day FourNovak Đoković i Rafael Nadal se neće sastati pre finala, tako je odlučio žreb za ATP1000 turnir u Monte Karlu. To ipak ne znači, da je put do finala lak, pogotovu kada se radi o Novaku!

Kako je Tomi Has danas odustao od nastupa na turniru, u glavni žreb je u poslednji čas ušao hit sezone Ernest Gulbis! Gulbis bi trebalo da bude Novakov protivnik u trećem kolu, ako pobedi Iznera, zatim Monaka ili Kližana,  dok će Novak, koji je slobodan u prvom kolu, morati da savlada Južnija ili Travera.

Neće biti odmora za Novaka ni u nastavku. U četvrtfinalu će ga najverovatnije čekati Del Potro, ako Raonić ne napravi iznenađenje i ne zakaže uvertiru pred polufinale Dejvis kupa! Težak posao za Novaka, koji će pre finala dodatno otežati polufinalni meč, najverovatnije protiv Berdiha ili Gaskea.

Sa druge strane Nadal ima Mareja u polufinalu i gotovo nijednu ozbiljniju prepreku do tada. Verdasko će najverovatniej biti prvi protivnik, ali Fernando odavno nije u formi, mada nije bio u mnogo boljoj situaciji prošle godine u Madridu kada je pobedio Rafu…jeste bila šljaka, ali plava.

U četvrtfinalu, Nadal bi trebalo da se sastane sa Jankom ili što je možda izvesnije, Simonom. Pre svoje noćne more, Janko će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča, Dimitrov – Malis. Dakle, težak posao i za Janka, od starta!

Mari na svom putu do Nadala, ima ćudljivog Stena Vavrinku od koga je izgubio oba meča na šljakastim terenima, pa Congu. Almagra ipak ne treba odbaciti kao potencijalnog četvrtfinalistu, ali  je Španac do sada izgubio svih šest mečeva od osmog tenisera na svetu.

Viktor Troicki se našao u Novakovoj četvrtini žreba, ali do nekog četvrtfinala proiv najboljeg na svetu, morao bi da izbaci Nieminena, zatim Raonića ili Dolgopolova, te Del Potra. Jasno je, da je za Viktora svako naredno kolo uspeh.

Na turniru pored Hasa, od igrača iz Top 15, neće biti Federera koji nije ni najavio učešće, kao ni Ferera, koji je odustao zbog povrede. Turnir počinje od ponedeljka a prenos je najavljen na B92 i Sprtklubu.