MK: Berdih i Monfis u polufinalu

Tomaš Berdih uspeo je treći put u karijeri da se domogne polufinala u kneževini Monako pošto mu je Miloš Raonić predao meč u prvom setu. Raonić je i u jučerašnjem duelu sa Tomijem Robredom imao problema sa stopalom, ali je ipak smogao snage da reši meč u svoju korist nakon tri odigrana seta.

berdih

Međutim, danas su bolovi bili prejaki, pa je morao da preda meč pri rezultatu 5-2 u gemovima za češkog tenisera. Berdih je snažno ušao u meč i već na startu oduzeo servis rivalu. Čeh je nastavio da dominira i ubrzo je došao do novog brejka u sedmom gemu, iako je Ranioć uspeo da sačuva dve brejk lopte. Kada je Berdih trebalo da servira za set, Raonić je odlučio da se povuče iz takmičenja.

Protivnik Čehu u polufinalu biće Gael Monfis. Francuz, koji je u trećem kolu eliminisao Rodžera Federera, nastavio je sa dobrm partijama na šljaci. On je veoma lako rezultatom 6-1, 6-3 savladao Grigora Dimitrova. 

monfilis

Bugarski teniser, koji je do četvrtfinala došao pobedom nad Stanom Vavrinkom, mučio se na Monfisove servise i nije uspeo da dođe do brejk šanse tokom celog prvog seta. U prvom delu igre, Monfis je napravio tri brejka, a na startu drugog je iskoristio momentum i još jednom oduzeo servis rivalu. Dimitrov je bio sigurniji na svoj servis u nastavku drugog seta, ali zaostatak je već bilo napravljen, pa je Monfis bez problema završio posao i rešio meč u svoju korist.