Mirčić i Kačar trijumfovale u srpskim duelima

teodora mircicNa turniru 50k u Johanesburgu Teodora Mirčić pobedila je Jovanu Jakšić rezultatom 2-6 6-1 6-2 i plasirala se u četvrtfinale 50-ie po prvi put nakon skoro 5 godina.

Jakšićeva je ušla u duel kao favorit i šesti nosilac i u prvom setu delovalo je da će to biti rutinska pobeda.  Mirčićeva je u drugom setu pokazala da je ipak iskusnija teniserka i osvojila ga  prepustivši Jovani samo jedan gem.
Treći set je počeo sa četiri uzastopna brejka. Teodora bi prva oduzela servis, da bi odmah potom JJJ uzvratila istom merom. Preloman je bio 5. gem kada Jovana ne koristi dve vezane gem lopte. Nakon toga Teodora osvaja sve gemove do kraja seta i samim tim i meča.

 Jovani je ovo prvo učešće na turniru ove kategorije  i drugo kolo je ipak solidan rezultat.

Teodora će se u narednom kolu sastati sa slovenačkom teniserkom Tadejom Majerić koja je treća nositeljka i 164. teniserka sveta.

Mirčićeva je trenutno  361 i zahvaljujući ovom četvrtfinalu napredovaće čak 30 mesta, a eventualnim polufinalem bila bi na pragu ponovnog  ulaska među 300 najboljih na svetu.

U međuvremenu na turniru 10k kategorije u Maratonu u Grčkoj, Marina Kačar trijumfovala je u drugom srpskom duelu drugog kola pobedivši Dunju Stamenković rezultatom 7-5 6-1 i u četvrtfinalu će igrati protiv prve nositeljke Meksikanke Ksimene Ermoso.