Miomir Kecmanović u prvom profesionalnom finalu!

Šesnaestogodišnji srpski teniser Miomir Kecmanović  plasirao se u finale ITF fjučers turnira 10k kategorije po prvi put u karijeri! 

MIOMIR KECMANOVIC

Na turniru u Američkom Oranž Parku, srpski teniser pokazao je impresivnu igru i konačno preneo nešto od uspeha koje ostvaruje na juniorskim turnirima.

Naa putu do svog prvog profesionalnog finala, Kecmanović (1216. ATP) je na startu pobedio nekada 46. tenisera sveta, Rusa Jevgenija Koroljeva, sa 6-1, 6-4, a zatim dva Amerikanca; prvo 8. nosioca turnira Denisa Nevola (521. ATP) u osmini finala, sa 6-3, 6-0, a zatim i 1. nosioca Evana Kinga (338.ATP) u četvrtfinalu, rezultatom 6-4, 4-6, 6-4.

U polufinalu, Kecmanović je bio bolji od još jednog domaćeg tenisera, Petrika Dačieka, sa 6-3, 6-2.
U finalu, protivnik srpskom teniseru biće još jedan mladi teniser rođen 1999. godine, Denis Šapovalov izKanade, inače 5. nosilac turnira, koji je ove godine već dva puta trijumfovao na fjučersima.

Miomir još nije napunio 17 godina, dok je Šapovalov napunio pre par nedelja, te će ovo biti ”najmlađe” finale u ITF istoriji i prvo u kome igraju oba tenisera rođena pomenute godine. Ovaj uspeh će Miomiru doneti skok od oko 300 mesta na ATP listi, oko 930.  mesta, a eventualna titula i skok  blizu top 800.