Miomir Kecmanović osvojio čelindžer u Kini

Pobedom u finalu jakog čelindžera u Sudžou, Miomir Kecmanović je ostvario najveći uspeh dosadašnje karijere. 

Miomir Kecmanovic photo

Kecmanović je u finalu pobedio Radu Albota iz Moldavije, tenisera koji se nalazi na 113. mestu ATP rang liste.
U prvom setu obojica finalista nisu dobro servirali, tako da smo videli mnogo osvojenih gemova na servis protivnika. Na srecu, Miomir je odservirao dobro kad je najpotrebnije, tako da je i zavrsni poen dobio neodbranjivim servisom.
Srpski teniser je  u drugom setu dva puta oduzeo  protovniku servis. Albot je posle velike prednosti Kecmanovića uspeo da mu  oduzme servis. Srpski teniser nije paničio nego je odličnom igrom protiv skoro dvesta mesta bolje plasiranog protivnika pobedio za najveći uspeh u profesionalnoj karijeri.

Bio  je to lep meč, finalisti su igrali raznovrsno. Bilo je mnogo nadmudrivanja  sa osnovne  linije sa  dobro pripremljenim izlascima na mrežu. Miomir je pokazao napredak  u svakom elementu igre. U drugom setu je i dobro servirao, na osnovoj liniji je držao svoj visoki standard, na mreži je bio  siguran a ovoga puta i kretanje mu je bilo na izuzetnom  nivou. Skoro uvek je znao kuda će lopta. Sve je stizao, ne samo duboke  lopte kod osnovne linije, nego je i pravovremeno izlazio na mrežu. Prvi set je završio  neodbranjivim servisom, drugi tako što je strpljivom igrom pritiskao protivnika koji  je na kraju lopticu izbacio u aut.

Ovom pobedom Miomir  Kecmanović će popraviti plasman i naći će se na pragu ulaska u prvih 200 tenisera na ATP listi. To je značajno i zato što je takvim plasmanom obezbedio učešće u kvalifikacijama na Otvorenom prvenstvu Australije.