Miomir Kecmanović bez titule, ali do novog najboljeg juniorskog ranga

Najbolji srpski junior Miomir Kecmanović izgubio je u finalu juniorskog US Opena. Od srpskog tenisera bio je bolji Kanađanin Feliks Ože Alijasim i tako prekinuo niz od 11 pobeda srpskog tenisera.

miomir-uso-2016

U finalu, rezultat je bio prilično ubedljivih 6-3 6-0 za Ože Alijasima. Miomir se borio u prvom setu, a onda u druugom nije uspeo da uhvati ritam i povrati koncentraciju, te je lagano i ispustio set, a time i meč. 
Srpski teniser je bio postavljen za 5. nosioca a kanadski za 7. 

Ovo je svakako najveće finale za Miomira u juniorskoj konkurenciji, a dve nedelje pred US Open osvojio je turnir G1 kategorije, te je pre finala zabeležio čak 11 poneda u nizu. Nakon ovoga posvetiće se seniorskim turnirima, uz eventualno učešće na juniorskim Gren Slemovima sledeće sezone.kecmanovic-uso-2016

Uprkos porazu, Miomir se ipak od ove nedelje našao na 3. mestu juniorske liste, što mu je najbolji plasman u juniorskoj karijeri, dok je Feliks, zahvaljujući finalu Juniorskog Rolan Garosa i tituli an US Openu sada 2. junior sveta.

Резултат слика за kuzmova day uso trophy Резултат слика за kuzmova day uso trophy

Kod juniorki titulu je osvojila Kejla Dej iz Amerike, pobedivši Viktoriju Kuzmovu iz Slovačke sa 6-3, 6-2. Amerikanka je ovim trijumfom smenila Vimbldonsku juniorsku šampionku Anastasiju Potapovu iz Rusije na prvom mestu juniorske liste.