Milojeviću titula u dublu i finale singla

imagesJuniorski turnir Grade A kategorije “Abierto Juvenil Mexicano” je mesto u kojem je Nikola Milojević već napravio svoj najbolji rezultat u juniorskoj karijeri. Stigao je do finala singla, a zajedno sa Portugalcem Silvom, osvojio je titulu u dubl konkurenciji!

Gledajući spisak učesnika, kao i činjenicu da je Nikola drugi nosilac u singlu a prvi u dublu, rezultat bi se mogao nazvati očekivanim. Ipak, 11 odigranih mečeva bez izgubljenog seta govori o spremnosti i stabilnosti Milojevića, što daje nadu da će i posle današnjeg finala stići lepe vesti iz dalekog Meksika.

Na prvi pogled, Milojeviću je olakšan posao jer je protivnik u finalu 12. nosilac i 128. junior na svetu, Japanac Nakagava, koji je u četvrtfinalu iznenadio prvog favorita i Nikolinog partnera u dublu, Frederika Silvu. Ipak, treba uzeti u obzir da je Japanac mlađi od Nikole više od godinu dana i da se tek probija ka vrhu liste najboljih juniora, što poziva na oprez.

U polufinalu Nikola je bez problema izašao na kraj sa Belgijancem Gensom, 6-3 6-1, dok su on i Silva do titule u dublu došli posle pobede nad drugim nosiocima, Miočićem i Nunjezom, 7-5 6-3!

Milojević je tako obezbedio 132,5 poena više, pa će posle turnira postati 6 junior na svetu, a od januara biće treći.