Milojević trijumfom do prvog mesta!

NMMladi srpski teniser Nikola Milojević osvajanjem juniorskog turnira G1 kategorije u Kostariki postaće od sledeće nedelje prvi teniser sveta među juniorima!!!
Nakon što je pre toga osvojio turnir GA (najveće kategorije) u Meksiku, i u singlu i dublu, Milojević je neporažen pred prvi GS sezone u Australiji.

Milojević je bio apsolutni favorit na ovom tuniru, ali i pored toga nije ni malo lako došao do finala u kom je pobedio kanadskog tenisera Tomija Milnikova 7-5 6-2

Srpski juniorski tenis doživljava preporod, nakon što su Nikola Milojević i Laslo Đere među sobom podelili najjače titule u poslednjih mesec dana na juniorskoj turneji i završili godinu u top 10!

Ovo je prvi put da Srbija ima tenisera br. 1 u junirskoj konkurenciji, još od 2001-te, kada su Jelena Janković i Janko Tipsarević to bili. Od tada, jedino su  Bojana Jovanovski i Natalija Kostić bile među 5, a Fili p Krajinović među top 10 juniora sveta!

Iako je razlika između seniora i juniora velika, većina juniora sa ovakvim rezultatima bila je uspešna i na ATP/WTA turu, a neki od njih su i potpuno prebacili svoj potencijal, što želimo i našim juniorima!