Milojević pobedio Đerea, Krstin bolji od Zebaljosa

U duelu talentovanih tenisera naše zemlje, kao pobednik, u dva seta, izašao je Nikola Milojević. On je savladao Lasla Đerea u 2. kolu čelendžera u meksičkoj Puebli, nagradnog fonda 75.000+H, rezultatom 6-1, 7-6(2).

milojevic djereMilojević je lako dobio prvi set, napravio je tri brejka, a uz gubitak svog servisa jednom, nije imao nikakvih problema u uvodnom setu. Nastavio je gde je stao, poveo 2-0 i tu prednost čuvao do desetog gema i servisa za meč. Tada Đere vraća brejk, osvaja naredni gem, a u dvanaestom gemu Nikola na svoj servis uspeva da se izvuče nakon 30-30 i odvede set u taj brejk. Poveo je 2-0, potom 4-2, a nakon promene strana nije dozvolio nijedan poen Đereu, koji je meč okončao duplom servis greškom.

Obojica će napredovati na ATP listi, Laslo sa 237. do oko 225. mesta, a Nikola je obezbedio rang karijere, oko 215. mesta, dok plasman u polufinale donosi ulazak u prvih 200.

Za polufinale, Nikola če igrati protiv 211. tenisera na ATP listi, Eduarda Sturvaja.

krstinNakon njih, na teren je izašao Peđa Krstin i napravio lepo iznenađenje pobedom nad Orasiom Zebaljosem, 113. teniserom na ATP listi. Peđa je slavio lako, 6-4, 6-2 i plasirao se u 1/4 finale. 

Bio je Krstin ubedljiv na servisu, osvojio čak 88% poena na prvom servisu, a jedine dve brejk lopte dozvolio je u desetom gemu prvog seta, koje je i spasio, osvojio set, a u nastavku nijednog trenutka nije se suočio sa problemima, pa je sa dva brejka uspeo da dođe do velike pobede.

Za plasman u 1/2 igraće protiv Napolitana ili Gema. Peđa je obezbedio skok sa 264. do oko 241. mesta, a plasman u 1/2 finale doneo bi mu ulazak u 220 tenisera i rang karijere.