Milojević osmi na svetu

Izašla je nova juniorska, novogodišnja lista na kojoj su izbačeni juniori koji to više nisu, oni koji su rođeni 1993. godine. Srbija sada ima  čak četiri juniora u Top 100, tačnije Top 70 a najbolji je naravno Nikola Milojević, koji je ušao među deset najboljih, na 8. mesto.

Nikola ima slabije rezultate u dublu, pa je zato nešto lošiji na ovoj kombinovanoj listi, inače bi se što se rezultata u singlu tiče, nalazio nadomak 4. mesta. Tako se Milojević i zvanično upisao u listu najtalentovanijih srpskih tenisera. Podsetimo, na osnovu dostupnih informacija, samo su Janko i Filip Krajinović bili bolji od njega. Janko je bio prvi a Filip 6. junior na svetu, dok Novaka tu nema, jer je rano prešao u seniorske vode. Milojević sada igra turnir u Kostariki, pa ako uspe da se plasira u finale ili pak zabeleži dobar rezultat u dublu, mogao bi stići Filipa.

Nikola je najmlađi od četvorice najboljih srpskih juniora. Tu negde sa njim je i Laslo Đere koji je  i najviše napredovao, jer je sa 110. mesta došao do 63. Izeđu njih dvojice je Peđa Krstin, koji je na žalost propustio prošlonedeljni turnir u Meksiku i ovonedeljni u Kostariki i lepu priliku da napreduje na listi. Miki Janković je takođe napredovao, sada je 26. ali je pitanje koliko će se još dugo zadržavati u juniorskoj konkurenciji, jer se u zadnje vreme ozbiljno opredelio za seniorsku konkurenciju.

Kod devojčica se stvari nisu puno promenile. Praktično iz prvih 100 je ispalo tek desetak juniorki, među njima i Jovana Jakšić, dok je naša najbolja juniorka Natalija Kostić nazadovala, jer se i ona više posvetila seniorskoj konkurenciji, baš kao i Saška Gavrilovska. Na ulazak u prvih 200 čekaju, najmlađa Nina Stojanović, Violeta Janković i Jelena Džinić. Ako Natalija i Saška i definitivno odustanu od juniorske konkurencije, onda će to biti najbolje plasirane srpske juniorke.