Milojević odličan u Meksiku

crvenazvezdaJuniorski turnir Abierto Juvenil Mexicano, koji se igra u Meksiko Sitiju, ulazi polako u završnu fazu, do koje je u obe kategorije stigao i Nikola Milojević.

Milojević je drugi nosilac u singlu, na ovom turniru visike GA kategorije, i stigao je do četvrtfinala u toj konkurenciji, pobedivši u trećem kolu Katanzaritija iz SAD, lako kao i dosadašnje protivnike, sa 6-3 6-3. U narednom kolu protivnik će mu biti peti nosilac Peruanac Hereros.

U dublu, Nikola igra u paru sa prvim favoritom turnira, Portugalcem Silvom, i tu je otišao korak dalje, plasravši se u polufinale. Ovaj turnir je lepa prilika za Milojevića da napravi korak ka vrhu juniorske rang liste. Milojević je trenutno 8. ali je izvesno da će napredovati bar korak dalje, jer Silva brani titule u obe konkurencije na ovom turniru.

Doduše, Nikola ne može dalje od 6. mesta čak i da osvoji turnir, ali bi se u tom slučaju gotovo izjednačio bodovima sa Kvincijem i Kirgiosom, sa kojima će gotovo izvesno činiti prvu trojku juniorskog tenisa, kada početkom januara ispadnu sa liste teniseri koji su napunili 18 godina ove godine.