Milojević na korak od vrha!

Nikola+Milojevic+2012+French+Open+Day+Ten+7i-u9VNinmYlJoš jedan meč, jedna titula i Nikola Milojević će postati prvi junior sveta, nešto što je Janku pošlo za rukom pre malo više od deset godina!

Put je isti, a za nastavak tog puta potrebna je pobeda u večerašnjem finalu, na turniru zvanom Kup kafe, koji se igra u Kostariki. Protivnik Nikoli u tom meču biće 91. junior na svetu Tomi Milnikov iz Kanade. Deluje kao lagan posao, ali treba uzeti u obzir da će to Milojeviću biti 12. meč u singl konkurenciji u prethodne dve nedelje! Na to treba dodati pet dubl mečeva prošle nedelje u Meksiku, koji Milojević u Kostariki ne igra.

Ceo put do finala je nešto teži nego onaj u Meksiku, kada Nikola nije izgubio ni set dod titule. Verovatno umor čini svoje, pa iako je turnir za kategoriju niži, Nikola je imao dva teška meča u dosadašnjem toku. U trećem kolu i u polufinalu.

U polufinalu Milojević je bio bolji od Peruanca, Horhe Brajana Pante Hererosa, kojeg je lako pobedio prošle nedelje u Meksiku. 31. junior sveta, dobio je prvi set sa nulom, a u drugom došao do taj brejka, iako je Nikola imao brejk prednosti tokom seta. Ipak, Milojević u taj brejku nije nijednom izgubio kontrolu, dobio taj deo igre sa 7-5 i protutnjao kroz treći set sa 6-1.

Uglavnom je Nikola igrao u ovom meču i odlučivao o poenima. Peruanac se branio, uporno i jednim delom uspešno, ali u takvim mečevima napadač kad-tad smanji greške i na kraju nađe put do pobede.

Milojević je tako obezbedio drugo mesto, pa iako ne osoji titulu i ne postane najbolji junior, to će se verovatno desiti za nedelju dana kada Kvinci brani titule u obe konkurencije na turniru u Kolumbiji.