Milojević dobio set pa stao

b_milojevic_08_02Išlo je sve gotovo savršeno. Milojević bez izgubljenog poena na prvi servis, tek jedan na drugi servis, i prvi set je bio gotov za manje od pola sata. Malo ko je tada pretpostavljao da će se u polufinalu naći Filipo Baldi. Nažalost, posle tri seta 2-6 6-3 6-3.

Sve je loše krenulo po Milojevića posle prvog gema u drugom setu, kada je propustio nekoliko prilika za brejk. Kazna brzo stiže, već u četvrtom gemu, pa iako Milojević dolazi do prilika za povratak na 2-4, set je otišao na stranu Baldija.

Očekivao se povratak Milojevića u trećem setu. Prvi je dobro servirao, što je često presudna prednost kada se igra na razliku. Međutim, već na 2-2 Nikola gubi servis, a na kraju još jednom i tako ostaje bez očekivanog plasmana u prvo polufinale GS turnira.

Baldi će u polufinalu igrati protiv Australijanca Kirgiosa, dok je drugi Australijanac Kokinakis napravio iznenađenje izbacivši trećeg juniora na svetu, Italijana Kvincija. Kokinakis će u drugom polufinalu igrati protiv 11. nosioca, Hrvata Borne Čorića.