Milojević 4. na svetu!

Zahvaljujući uspesima ostvarenim na dva poslednja Grade 1 turnira, tačnije osvojenim titulama, te slabijim rezultatima tenisera koji su bili ispred njega, pogotovu Brazilca Monteira koji je bio daleko od odbrane titule na Grade A  turniru u Brazilu, Milojević je od danas najbolje rangiran teniser za svoje godište, a ukupno 4. junior na svetu.

Bolji od njega u svojoj karijeri je bio još samo Janko Tipsarević, nekada prvi junior na svetu, ali će Miloje morati svoj plasman da opravda na jačim juniorskim turnirima, pre svega gren slemovima, jer su realno, ovi azijski turniri ipak slabi za svoju kategoriju. To svakako ne umanjuje kvalitet i rezultat Milojevića, jer osvojiti jedan a kamoli dva turnira uzastopno, nije lako i govori o mentalitetu srpskog juniora.

Sa druge strane jedna od najmlađih srpskih juniorki ekspresno se probila na 196. mesto juniorske liste. Ivana Jorović je posle četvrtfinala u Umagu, praktično došla na drugo mesto srpskih juniorki, odmah iza Nine Stojanović, jer je Kostić već najozbiljnije prešla u seniorsku konkurenciju.