Miloje prošao, Krstin izgubio

Nije se dogodilo iznenađenje. Peđa Krstin nije mogao više protiv boljeg od sebe, dok je Milojević uz malo muke došao do osmine finala.

I pre početka turnira, kada se video žreb, znalo se da će 11. junior na svetu, Pavlisek biti težak protivnik, na kraju se ispostavilo pretežak. Peđa se borio u prvom setu, iako je stalno jurio rezultat. Nije dozvolio protivniku da odservira za set, a u taj brejku se vratio posle 2-6, spasio tri set lopte, ali više nije mogao. Drugi set je ubedljivo izgubio, na kraju 6-7(5) 1-6.

Sa druge strane Milojević je bio favorit protiv Francuza Halisa, što je i potvrdio pobedom, mada je dozvolio protivniku da mu lako uzme drugi set. Ipak, bio je ubedljiv u ostala dva, 6-3 2-6 6-3. Milojević bi mogao daleko da dogura na turniru, jer mu se žreb polako otvara a nosioci ispadaju. U sledećem kolu umesto 8. niosioca Napolitana, protivnik će mu biti Britanac, Vord-Hibert.  I u mogućem četvrtfinalu neće biti drugog juniora na svetu, Monteira. Ipak, kada su ovako mladi teniseri u pitanju treba sačekati i radovati se svakoj pobedi koja se desi.