Miljan Zekić iz kvalifikacija do finala

Miljan Zekić večeras igra u finalu turnira  u Todiju sa nagradnim  fondom od 42 500 evra. Zekić je najpre prošao kroz kvalifikacije da bi na putu do finala pobedio 105. i 150. tenisera na rang listi. U finalu ovog turnira na šljaci će igrati protiv talentovanog Stefana Napolitana.

Miljan Zekic na šljaci

Napolitano  je dobio  specijalnu pozivnicu organizatora i zahvaljujući tome odigrao dva meča manje na putu do finala. Miljan na putu do finala  nije izgubio ni set, iako je imao težak raspored.

Najpre je u prvom kolu pobedio osmog nosioca Marsela Ilhana iz Turske rezultatom 7-5, 6-1 po setovima. U  drugom kolu je sa 6-2, 6-4 pobedio Dmitrija Popka iz Kazahstana.

U četvrtfinalu je bio bolji od prvog nosioca turnira Slovaka Andreja Martina, rezultatom 6-3, 7-6.  Martin je nedavno na Otvorenom prventstvu Francuske  stigao do trećeg kola,  što pokazuje kvalitet njegove igre upravo na šljaci.

Polufinale je donelo šesti meč na turniru za Miljana  i šestu pobedu, protiv trećeg nosioca, Argentinca Marka  Trungelitija. Umor mu nije predstavljao problem, tako da je 90 mesta bolje plasiranog rivala pobedio ubedljivo, dva puta po 6-2 u setovima.

Stefano Napolitano,  Miljanov protivnik u finalu, je našim  ljubiteljima tenisa poznat  kao rival Nikole Milojevića iz juniorskih dana. Momak rodjen 1995. godine, slično kao i Milojević, do sada nije uspeo da svoj neosporni  talenat pretoči u kvalitet potreban za uspeh  u seniorskoj konkurenciji. Ovo finale mu je do sada najbolji rezultat. Nadamo se da će Miljan Zekić večeras imati dovoljno snage  i svežine da savlada i poslednju prepreku.

Finalni meč možete  da pratite  ovde.