Melcer iznenadio Raonića

Kako je počela američka turneja, činilo se da nema ko da zaustavi Miloša Raonića da osvoji još jednu titulu, a ako bi se tipovalo na nekoga ko je za to sposoban, teško da bi iko stavio pare na Jirgena Melcera. Austrijanac je polakao klizio van Top 50 i izgledalo je je 2010. godina, njegova labudova pesama.

Melcer je ipak uspeo da iznenadi Raonića i spreči ga da uzme i treću titulu ove godine i to onu najvažniju na turniru ATP500 serije. Doduše, spisak učesnika i nije baš na nivou ovakvih turnira, a pogotovu kada se pogleda sastav turnira u Dubaiju, ali turnir ipak ima svoju težinu. Melcer je pobedio sa 7-5 7-6(4) i tako napravio proboj za čak 19 mesta, sada je ponovo član Top 20, tačnije 19.

Nešto južnije u Buenos Ariesu, David Ferer je potvrdo svoje mesto na listi i formu. U finalu je savladao odličnog Almagra, i to posle izgubljenog prvog seta. U nastavku je David bio više nego ubedljiv, 4-6 6-3 6-2. Pre toga, tokom popodneva, Huan Martin Del Potro je pokazao, da je trenutno uz Ferera, najveća opasnost za veliku četvorku. Uspeo je da izađe na kraj sa nezgodnim Ljodrom i gotovo rutinski dobije finale sa 6-4 6-4.

Što se teniserki tiče, prema očekivanjima Timea Baboš je bila bolja od Rumunke Kadantu u finalu Montereja, 6-4 6-4, pa će tako Mađarica od danas biti 68. igračica na svetu. Ni Kadantu ne može previše da se žali jer je i ona napravila veliki skok na WTA listi, sada je 81.