Mec: Ranjeni Francuzi u polufinalu

Četiri meseca Gael Monfis nije nastupao na turnirima, zbog povrede kolena koja ga je mučila i pre toga, pa ni na prolećnim mastersima nije postizao neke zavidne rezultate. To i nije predug period, ali zbog zanimljivog teniskog leta, sve je izgledalo mnogo duže. E pa Gael se vratio ove nedelje na turniru u Mecu i već stigao do polufinala istog turnira.

Pobeda u četvrtfinalu je pažnje vredna jer je pobeđen Kolšrajber koji u poslednje vreme igra u odličnoj formi, ali i što je ostvarena u teškom meču koji je trajao tri seta, što govori o fizičkoj, pa  i mentalnoj spremnosti Francuza. Protivnik u polufinalu biće mu Andreas Sepi koji  je bio bolji od Florijana Majera. Kako sam Monfis kaže, veoma je zadovoljan svojom igrom mada smatra da fizički još nije na najvišem nivou.

Ako smo za povredu Monfisa znali, za povredu prvog reketa Francuske, svakako nismo. Možda zato što se radi o malom prstu koji je, po Conginim rečima, slomljen još na turniru u Kvinsu ovog leta. Kako bilo, to nije smetalo Congi da zaigra dobro na Vimbldonu, a i na turniru u Mecu, gde brani prošlogodišnju titulu. Conga nije imao problema da sa 6-4 6-3, savlada Amerikanca Levina a za plasman u finale, igraće protiv Nikolaja Davidenka, koji je bio bolji od Ive Karlovića, 6-7 7-6 6-0.

Kad se sve sabere, u Mecu sve sami veterani i rekonvalescenti.