Matek-Sends i Šafaržova osvojile titulu u dublu

Amerikanka Betami Matek-Sends i Čehinja Lucija Šafaržova pobednice su Australijan opena u ženskoj konkurenciji. One su u finalu sa 6-4, 7-6(5) savladale tandem Čang/Dženg (14.) nakon jednog sata i 46 minuta igre. Ovo je njihova prva zajednična GS titula, a na turniru nisu bile postavljene za nosioce.  

dubl

Betani Matek-Sends je već osvajala Gren slem u dublu, pa joj je ovo druga titula, dok je Šafaržovoj prvenac. Finalni duel bio je veoma uzbudljiv. U prvom setu Sands i Šafaržova su napravile jedan brejk više, uspele da spasu nekoliko brejk lopti što je bilo dovoljno da dobiju uvodni set sa 6-4.

U drugoj deonici povele su sa 2-0, ali su onda stale. Čang i Dženg su uspele da vrate brejk viška, a onda da naprave još jedan za prednost od 5-3. Ipak, američko-češka kombinacija je uspela da vrati izgubljeni servis i izjednači na 5-5, ali su Čang i Dženg opet napravile brejk i došle u priliku da odserviraju za drugi set. Ni drugi put nisu uspele da dođu do seta na svoj servis gem jer su Šafaržova i Matek vratile brejk pa se ušlo u taj-brejk. Amerikanka i Čehinja su dobile ovaj period igre sa 7-5 i zasluženo podigle trofej. Veliko zadovoljstvo na kraju meča viđeno je kod Šafaržove koja nije krila emocije.