Masovno povlačenje tenisera sa Rodžers kupa

Švajcarski teniser Rodžer Federer,  još jedan je u nizu tenisera koji  neće igrati sledeće nedelje u Torontu. Zbog zgusnutog  kalendara Rodžers Kup(Rogers cup iliti Canadian Open), koji  se održava simultano u Torontu i Montrealu, s tim što jedne godine  muškarci igraju u jednom, žene u drugom gradu, a sledeće obrnuto, igraće se u nedelji nakon Olimpijskog turnira.

Pored Švajcarca, teniseri koji su najavili neigranje su: Rafael Nadal, David Ferer, Nikolas Almagro, Fernando Verdasko, Stanislas Vavrinka, Gael Monfis  i Endi Rodik. Mada je većina ovih tenisera završila učešće prilično rano na Olimpijadi, a Nadal je nije ni igrao,  nije jasno od čega se tačno odmaraju.

Bilo kako bilo, Novak Đoković, branilac titule, i Endi Mari biće prva dva nosioca. Ovo će biti dobra prilika i za Janka Tipsarevića, koji bi mogao imati lakši put ka odbrani polufinala od prošle godine. Novak ne može da profitira jer brani titulu, ali mu to mogu biti značajni poeni za rejs trku, u kojoj je trenutno takođe drugi.