Marsej: Poraz Janka na startu!

janko-tipsarevic-1352221336-227051I na drugom uzastopnom turniru na kojem je učestvovao, a koji se ovog meseca igraju po dvoranama u Francuskoj, Janko nije mogao dalje od prvog meča. U Monpeljeu je bio bolji Ljodra, danas u Marseju, pomalo neočekivano, Dmitrij Tursunov, 7-6(4) 6-2.

Izgleda da je sva Jankova volja da dobije ovaj meč ostala u prvom setu, u kojem nije iskoristio četiri brejk lopte i greškama izgubio taj brejk. Drugi set je počeo brejkom za Rusa i više nije bilo dileme ko će na kraju slaviti.

Tursunov je zaigrao sjajno uz već stabilan servis, dok se Janko više čudio svojim greškama nego što je pokazivao volje i energije za nekakav preokret. Rezultat je na kraju i bolji od stanja na terenu, jer se Janko u svakom gemu mučio da spase brejk lopte, a to nije uspeo dva puta.

Posle uspešnog starta sezone, titule u Čenaiju i dobrog nastupa u Melburnu, nije se očekivao ovako loš februar, ali to je možda posledica povrede, zbog koje je Janko predao meč 4. kola na AO i propustio Dejvis kup meč u Belgiji. Ako je u pitanju motiv, onda će ga Janko imati na pretek u narednim turnirima, jer već u ponedeljak kreće Dubai, gde će učestvovati šestorica iz prvih 10 sa ATP liste, a odmah zatim i dva američka mastersa, Indijan Vels i Majami.