Marija bolja od Jelene

jankovic miami 2013Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Majamiju pošto je poražena od Marije Šarapove sa 6:2, 6:1.

Pored osvojenog turnira u Bogoti, Jeleni je plasman u polufinale bio najveći uspeh ove sezone. Sa druge strane, Šarapova je trenutno u najboljoj formi od svih teniserki i ruši sve pred sobom bez problema. Zato je dobila i sedmi, od osam međusobnih susreta sa Jankovićevom, a da će tako biti najavila je silovitim početkom borbe za finale Majamija.

Osvojila je prva tri gema uz dva brejka, a koliko je bila ubedljiva govori i to da je prepustila Jeleni samo jedan poen. Bilo je jasno da će se u igri srpske teniserke i te kako osećati posledice umora, jer je samo 15 sati pošto je pobedila Robertu Vinči ponovo morala na teren. Ipak, nije Jelena dozvolila Maši da već posle 10-tak minuta reši prvi set. Konačno je došla do prvog gema i to na servis protivnice, a onda uspela da poništi brejk loptu i smanji na 2:3.

To je bilo sve od Janković u prvom setu, pošto je Šarapova opet dodala gas i ključno, greške svela na minimum. Ponovo je pogađala kao na početku, pa je trećim brejkom povela sa 5:2 i lako rešila prvi set u svoju korist.

Nastavila je u istom ritmu i u drugom setu i nije Jeleni ostavila ni promil šanse da se nada eventualnom preokretu. Silovito je krenula kao na početku, sa dva brejka stigla do 4:0, ispustila samo jedan gem i za 64 minuta se plasirala u finale.

Ruska teniserka je nanizala 11. meč bez izgubljenog seta, nalazi se u fantastičnoj formi i ima priliku da u petom finalu na Floridi konačno dođe do prvog trofeja na ovom turniru. Jelena nema za čim da žali i ostaje da ovaj uspeh iskoristi za neke bolje igre i rezultate u nastavku sezone.