Mari mukom do titule

Britain's Murray hoists the champion's trophy after defeating Spain's Ferrer in their men's singles final match at the Sony Open tennis tournament in Key BiscayneBritanac Endi Mari osvojio je titulu na drugom Mastersu sezone u Majamiju. U neizvesnom meču savladao je Španca Davida Ferera, u tri seta  2:6, 6:4, 7:6 (7:1).

Osvojivši titulu, on je pretekao Rodžera Federera na broju dva svetske liste, dok je Ferer finalom ponovo ispred sunarodnika Rafaela Nadala na četvrtom mestu.

Ipak, nije sve išlo brilijantno po Marija. Prvi set je izgubio glatko. Bilo je 5:0 za Španca, posle nepunih dvadeset minuta igre. Mari je delovao indisponirano, bio ljut na sebe jer mu ništa nije polazilo za rukom. Osvojio je dva gema, ali Španac je ipak slavio sa 6:2.

Drugi set i nova borba. Endi se probudio, više nije pravio početničke greške pa je uneo malo drame u meč. Doduše, nije ni Ferer briljirao, što jeMari iskoristio.

Fererova jedina greška je što nije iskoristio nervozu protivnika, već je počeo da pravi neiznuđene greške. To mu rival nije oprostio.

Treći set, u kojem su obojica odigrala punom snagom, bio je neizvestan do poslednjeg sekunda. Borili su se do poslednjeg atoma snage. Imao je Španac meč loptu, nije je iskoristio, pa je Mari izjednačio na 6:6. Onda sledi furiozan taj–brek u kojem je Mari počistio rivala sa terena – 7:1.

Endiju je ovo 25. titula u karijeri, druga u 2013. Ovom pobedom je inkasirao 719.160 dolara i 1.000 poena, koji su mu pomogli da se nađe na koti dva. Ferer je kući otišao sa utešnih 350.970 dolara i 600 poena.

Izvor: Sportski Žurnal