London: Marej preokretom do pobede

Zanimljiv i kvalitetan meč odigrali su Berdih i Marej, baš onakav kakav se očekuje na skupu osam najboljih tenisera na svetu. Ipak, još jednom se pokazala razlika između, od skora četvorice najboljih i ostatka teniskog sveta, a Marej je na kraju pobedio sa 3-6 6-3 6-4.

Jednostavno, Berdih je igrao ceo meč dobro, za njegove standarde odlično, ali je uspeo da osvoji samo jedan set. U tom prvom setu Marej je slabije servirao, mada ni Berdihov servis nije bio savršen. Dosta se mučio u prvom, petom i poslednjem gemu, gde je spasao čak sedam brejk lopti. Berdih je iskoristio svoje šansu, jednu od dve koje su mu se ukazale sredinom seta i tako stigao do prednosti.

To što je Berdihu pošlo za rukom u prvom setu, nije početkom drugog. Da je imao malo sreće i koncetracije i da je uspeo da napravi brejk u trećem gemu drugog seta, verovatno bi i ime pobednika bilo drugačije.

Ovako, kao da je probudio uspavanog Mareja, koji je zaigrao agresivnije i preciznije, napravio je brejk već u narednom gemu i odmah je bilo jasno, da će Berdih teško doći do pobede u meču.

To se i desilo. Endi nije više dozvoljavao previše igre na svoj seris. Mirno je priveo set kraju a u odlučujućem setu je sačekao jedan slabiji servis gem Berdiha da napravi brejk.

Na kraju meča, bila je vidna razlika u broju vinera za Mareja, koja dovoljno govori o načinu kako je Endi došao do pobede. Ako se tome doda da je Berdih imao više vinera nego grešaka, jasno je da je meč dobio teniser koji je bio bolji a ne koji je manje grešio.

Danas će se odigrati drugi meč Grupe A. Od 20:45 igraće Novak i Conga, a treba još reći da u prvom dubl meču dana, Nestor i Mirnji, bili su bolji od Lindsteda i Tekaua sa 4-6 7-6 12-10.