Mari ne igra u Parizu?

16016097785193ad27e0688771228239_size3Škot je predao meč drugog kola turnira u Rimu Marselu Granoljersu pri rezultatu 1-1 u setovima, a male su šanse da se pojavi u Parizu na drugom Gren slem turniru sezone.

Mari je na konferenciji za novinare rekao da je „malo verovatno“ da će nastupiti na Garosu. Britanac je dodao da će se odmarati 4-5 dana, da će obaviti sve potrebne analize i da će onda videti da li je spreman za Garos, Gren slem koji je „fizički najzahtevniji“.

„Osećao sam bol danas, imam problema sa donjim delom leđa i mislim da neću moći da igram na Rolan Garosu. Bilo bi iznenađenje kada bih nastupio u Parizu“. 

„Moram da napravim plan, razgovaraću sa svojim timom i u narednih nekoliko dana donećemo definitivnu odluku. Želim da se pobrinem da potpuno saniram povredu. Vučem taj problem od finiša 2011. godine, ali pogoršao se tokom protekle sezone na šljaci“, dodao je Mari.

Škot je napunio 26 godina, a jedina prethodna njegova predaja tokom meča takođe se dogodila na njegov rođendan, 2007. u Hamburgu protiv Filipa Volandrija.

Ukoliko Mari ne bude igrao, Rafael Nadal sigurno će biti među prva četiri nosioca i neće moći da igra sa Đokovićem i Federerom pre polufinala.

Izvor: B92