Maraton pripao Bojani

Ako juče nije dozvolila neizvesnost i dug meč, onda je noćas Bojana svega toga imala i previše. Meč protiv Razano je trajao 3 sata i 22 minuta, a Bojana se vratila posle izgubljenog prvog seta, 6-7(6) 7-5 7-5.

Čim se vidi da je bio taj brejk, odmah se može pretpostaviti da je bilo drame. Tako i jeste bilo, jer je Bojana prvo uspela da se vrati u trenutku kada je protivnica servirala za set, a onda i posle 0-3 u taj brejku. I onda naravno, sledi Bojanin specijalitet, propuštena set lopta pa izgubljen set.

U drugom je Bojana bila ta koja je imala prednost brejka i servis za set, kao i set loptu. Na 5-3 to nije iskoristila, ali na 5-5 je uspela da napravi još jedan brejk i izjednači rezultat. U trećem slična situacija, Bojana ima 6-5 i servis, ali je morala malo da začini, te je iskoristila tek treću meč loptu. Kada se pogleda statistika, Bojana je opet imala više duplih grešaka nego asova, ali je izgleda presudilo to što je Bojan uspešnije spašavala brejk lopte.

Svejedno, Bojana je konačno sastavila dve pobede u nizu, što je ohrabrenje za nastavak sezone. Sledeća protivnica je Stefani Vegele, koja je bila sigurna protiv Mihaele Krajiček u dva seta. Prilika da Bojana ponovo uđe u glavni žreb Sidneja, gde neće imati lak posao, ali o tome u narednosj vesti o glavnom žrebu Sidneja.