Maraton men u akciji

Ni 28 asova nisu pomogli Janku Tipsareviću da brže završi meč. Igralo se petnaestak minuta manje od 4 sata, ali sa srećnim ishodom, 5-7 7-6(12), 6-3 6-4.

Možda se ovakav meč mogao i predvideti, kada se pogleda istorija njihovih mečeva. Skoro odigrani u Tokiju, se recimo igrao u dva taj brejka i 7-5 u trećem setu. Tada je dobio Rus sada Janko. Janko je krenuo rezultatski loše, jer je izgubio prvi set. Iako je izgledalo da je bliži brejku, jer se malo više igralo na servis Tursunova a i Janko je imao jednu brejk loptu, pad koncetracije u 12. gemu, doneo je dve brejk lopte Tursunovu, od kojih je on drugu iskoristio.

Kada je u 8. gemu drugog seta, Dmitrij vratio brejk koji je Janko napravio još u prvom gemu, izgledalo je kao da kola polako kreću nizbrdo. Pogotovu kada je Tursunov stigao do 4-1 u taj brejku. Janko se ipak vraća, a onda slede sigurni servisi tenisera i gomila set lopti, neiskorišćenih na servis protivnika. Srećom, tu seriju Janko prekida prvi i osvaja, verovatno odlučujući set.

Ni dalje nije bilo lako Janku da dođe do brejkova i setova. Ipak, nekako je u tome uspevao. U trećem na 4-3  i četvrtom na 4-4. Prednost je uspevao da sačuva do kraja i ipak mirno privede ovaj meč kraju. U sledećem kolu Janka čeka verovatno lakši protivnik. Doduše Australijanac Dakvort, je mlad teniser, ima nepunih 20 godina , pa će Janko morati “u hodu” da se prilagođava i čita njegovu igru.