Makarova lako protiv Bojane

Bojana Jovanovski poražena je na startu WTA turnira u Vuhanu od Ruskinje Jekaterine Makarove sa 6-2, 6-2 posle 68 minuta igre. Našoj teniserki je ovo drugi vezani poraz na startu turnira, a priliku da popravi situaciju imaće sledeće nedelje na trniru u Pekingu.

2014 French Open - Day ThreeMeč je počeo brejkom Ruskinje, ali je Bojana uzvratila već u narednom za 1-1. U nastavku seta kao da je samo Makarova bila na terenu. Ruskinja je uspela da stekne nedostižnu prednost od 5-1, da bi u daljem toku Jovanovski osvojila još samo jedan gem, a 14. teniserka sveta je privela set kraju rezultatom 6-2.

Drugi set počeo je sigurnim servisima sa obe strane, ali je to bilo jednino izjednačenje u ovom delu igre. Već u trećem gemu Ruskinja pravi brejk, potom osigurava isti i vodi sa 3-1. U nastavku Srpkinja nije uspela da uzvrati brejkom, a Makarova je u sedmom gemu novim oduzetim servisom stigla do 5-2, da bi u narednom otklonila sve dileme i osvojila drugi period igre sa 6-2 i izborila 2. kolo Vuhana.