Majstorski!

Bez obzira na dva loša gema, gde je bez razloga poklonio protivniku po dve brejk lopte, Novak je pokazao, zašto je na betonu drugi igrač i zašto je pritisak, koji je Novak delom i sam sebi nametnuo za osvajanje medalje u Londonu, bio kriv za poraz od Del Potra. Jedinom u dosadašnjim završenim  mečevima.

I baš u tim situacijama kada je branio brejk lopte, Novak je pokazao razliku u odnosu na onog tenisera od pre mesec dana. U većini tih poena se igralo, bili su to dugi poeni ali Novak je sve dobio, što dobrom odbranom i sjajnim kontrama, što dobrim tempom gde je protivnika terao na grešku ili vinerom završavao poen. Te mini igre, su po pravilu pripadale Novaku i slabile moral Del Potru.

Jeste, Argentinac je na 2-5 u prvom setu tražio pomoć zbog problema sa levom rukom, ali ako ćemo biti objektivni, vrlo malo grešaka je stizalo iz dvoručnog bekenda. Novak nije ni previše forsirao taj Del Potrov udarac, već se hrabro nosio sa njegovim forhendom. Pokazalo se, da kada se igra razvije i počne da se igra iz trka, Novakov forhend je daleko opasniji i sigurniji udarac od onog što ima Argentinac.

Te duge razmene su po pravilu pripadale Novaku a oduzimale snagu Del Potru. Posle takvih poena i gemova, po pravilu su sledili padovi u igri Del Potra, dok je Novak ostajao na visokom nivou, pa je iz tog razloga i rezultat ubedljiv, 6-3 6-2 za Novaka.

Novak je pokazao da se mentalno vraća u stanje iz prošle godine. Neki udarci, pre svega sjajne bekend dijagonale ali i kontre iz forhenda, pokazali su zašto je Novak ipak najbolji na ovakvoj podlozi, gde nema proklizavanja i neočekivanih odskoka lopte. Prošlogodišnji rezultat je potvrđen i sad se čeka naredni portivnik. Verovatno će to biti Federer, pa taj meč neće imati značaj što se tiče prvog mesta na ATP listi ali će svakako imati uticaj na naredne međusobne mečeve ova dva tenisera. A i svaki bod dobro dođe.