Majami, žreb: Šta očekuje naše igrače na Floridi?

Kaže se za Majami da je jedan od najlepših turnira za igranje tenisa, a kako i ne bi kada se nalazi na obali zaliva Biskejn. Ova atraktivna destinacija privlači turiste širom sveta, a sami teniseri često vole da dolaze ovde, dok neki imaju svoje kuće baš u Majamiju. Što se samog turnira tiče, ovo je drugi po redu masters sezone za muškarce i igra se još od 1985. godine. Srpski tenis ovde ima dosta uspeha, jer je Novak Đoković četvorostruki šampion turnira koji će ove godine pokušati da odbrani titulu.

novak majami

Najbolji svetski teniser nakon titule u Indijan Velsu sa puno samopouzdanja dolazi u Majami gde je slobodan u 1. kolu. Njegov rival u 2. rundi biće Paolo Lorenci ili uvek nezgodni Martin Kližan. Žil Miler mogao bi da igra sa Novakom u 3. kolu, a osmina finala donosi Pabla Kuevasa, Tomija Robreda, Lejtona Hjiuta ili Dolgopolova. Srpski teniser se nalazi u istoj četvrtini sa Davidom Fererom koje je ovde igrao finale 2013. godine. Španac turnir započinje protiv Delbonisa ili Veselog, a onda slede sueli sa Lukašom Rosolom, Ivom Karlovićem ili Žilom Simonom.

Kei Nišikori nakon rane eliminacije u Kaliforniji želi popravni na ovom mastersu. Andrej Golubjev ili Miša Južni biće mu protivnik u prvom meču, a 3. kolo moglo bi da donese meč sa Viktorom Troickim koje je ovde postavljen za 32. nosioca. Naš teniser u 2. kolu igra sa Markusom Bagdatisom ili Simoneom Bolelijem. David Gofan, Borna Ćorić, Ježi Janovič i Bautista-Agut pokušaće da spreče Japanca da dođe do najboljih osam na turniru. Miloš Raonić kao peti nosilac ne bi trebalo da ima problema do 3. kola i duela sa Žeremijem Šardijem. Ovaj deo žreba je vrlo zanimljiv jer se tu nalaze Grigor Dimitrov, Džon Izner, kao i povratnik na teren Huan Martin del Potro koje na startu turnira za protivnika ima Vašeka Pospišila.

Britain's Murray hoists the champion's trophy after defeating Spain's Ferrer in their men's singles final match at the Sony Open tennis tournament in Key Biscayne

Drugu polovinu žreba predvode Stan Vavrinka, Endi Mari, Rafa Nadal i Tomaš Berdih. Vavrinka u 2. kolu igra sa Berlokom ili Kokinakisom, a opasni protivnici za njega mogu biti Adrijan Manarino, Fabio Fonjini, Dominik Tim i sjajni Felisijano Lopez. Od Endija Marija očekuje se četvrtfinale, mada  su uvek moguća izennađenja. Bio bi zanimljiv njegov meč sa Kevinom Andersonom u osmini finala. Britanca u 2. kolu čeka Lu ili Jang.

Tomaš Berdih ne bi smeo da ima problema do 3. kola i duela sa odličnim Bernardom Tomićem. Ukoliko uspe da savlada Australijanca u 4. kolu bi verovatno igrao sa jednim Francuzem Congom ili Monfisom. U ovoj četvrtini žreba je i Dušan Lajović koji na startu za protivnika ima kvalifikanta a onda sledi meč sa 17. nosiocem Gaelom Monfisom. Žo-Vilfrid Conga se nakon pauze vraća na teren, a dobar rezultat pod hitno treba Ernestu Gulbisu koji igra očajno ove godine. Rafael Nadal se nalazi u “španskom žrebu”, jer će verovatnno igrati sa svojim zemljacima sve do 4. kola. Almagro, Garsija-Lopez i Fernando Verdasko vrebaju ranjivog Nadal koje je ovde izgubio četiri finala i traži svoju prvu titulu.

Parovi četvrtfinala: Novak Đoković (1) – David Ferer (6), Kei Nišikori (4) – Miloš Raonić (5), Endi Mari – Stan Vavrinka (7), Rafael Nadal – Tomaš Berdih (8).