Majami, žreb: Nastavak Jelenine serije ili buđenje Ane

Tek što je završen Indijan Vels, a mi se već okrećemo turniru u Majamiju. Sinoć je izašao žreb, a naše teniserke nisu dobro prošle sem Ane Ivanović. Upravo Ana turnir započinje protiv kvalifikantkinje ili Monike Puig. Bojana Jovanoski će odmeriti sange sa Monom Bartel, a Aleksandru Krunić čeka domaća takmičarka Medison Brengl. Najteži žreb svakako ima Jelena Janković koja u 2. kolu igra sa Azarenkom ili Soler-Espinozom. Titulu brani Serena Vilijams koja je ovaj turnir osvajala čak sedam puta.

Ana-Ivanovic-SONY-Open-665x385

Branilac titule Serena Vilijams turnir počinje duelom sa boljom iz meča Šelbi Rodžers – Monika Nikolesku. Serena nema težih protivnica sve do četvrtfinala iako se u njenom delu žreba nalaze Svetlana Kuznjecova, Anželik Kerber i Zarina Dijas. Četvrtfinale bi trebalo da donese duel sa Anom Ivanović koja kao peti nosilac ima teži žreb od Serene. Ukoliko uspe da prođe prvu pepreku, Ivanovićeva bi u 3. rundi trebalo da igra sa polufinalistkinjom Indijan Velsa, Sabinom Lisicki. Bio bi to veoma zanimljiv duel, a osmina finala donosi protivnice u vidu Sare Erani, Anastasije Pavljučenkove, Garbinje Muguruze ili Vere Zvonareve.

Simona Halep kao osvajačica Indijan Velsa predvodi drugu četvrtinu, a tu je još i Eženi Bušar. Rumunka bi u 3. kolu trebalo da se sastane sa Kamilom Đorđi ili Magdalenom Ribarikovom, a 4. runda možda bude repriza finala iz prošle nedelje. Naime, Jelena Janković ako savlada Azarenku u 3. kolu bi igrala sa Flavijom Penetom sa kojom ima skor od 8-2. Jelena bi verovatno bila zadovoljna nekim 4. kolom ili četvrtfinalom, mada joj žreb nije naklonjen. Eženi Bušar, Medison Kiz, Lucija Šafaržova, Belinda Benčić i još neke tražiće svoju šansu za visok plasman. Kanađanka u 2. kolu igra sa Robertom Vinči ili kvalifikantkinjom, a u 3. kolu je čeka Kejsi Delakva.

jankovic

U drugoj polovini žreba nalazi se Agnješka Radvanjska koja nakon lošeg rezultata u Kaliforniji traži popravni u Majamiju. Neće joj biti lako, a moguće protivnice su u 3. kolu Irina Begu, u 4. kolu Alize Korne ili Karla Suarez Navaro, a četvrtfinale verovatno donosi Karolinu Vožnjacki, mada ni Dankinja nije u dobroj formi. Aleksandra Krunić ili Medison Brengl idu na Karolinu u 2. kolu. U ovom delu žreba nalaze se i domaće teniserke Venus Vilijams, Koko Vandevej, Varvara Lepčenko, kao i Samanta Stosur.

I na kraju poslednju četvrtinu predvode Ruskinje Jekaterina Makarova i Marija Šarapova. Makarova u 2. kolu ide na Knap ili Sinjakovu, a onda sledi duel sa Svitolinom, Bartel ili možda Bojanom. Ako Jovanovski uspe da savlada Monu Bartel, borila bi se sa Svitolinom za 3. kolo. Marija Šarapova juri svoju prvu titulu na Floridi, a do sada je gubila čak pet puta u finalima. Međutim, neće joj biti lako, jer je čekaju Karolin Garsija u 3. kolu, a onda Šuaj Peng ili Karolina Pliškova u osmini finala. Od nezgodnih protivnica tu su još Andrea Petković, Barbora Zahlavova-Stricova, kao  i Darja Gavrilova, Kristina Mladenović i Kristina Mekhejl.