Majami: Vilijams i Suarez Navaro u finalu

Serena Vilijams i Karla Suarez Navaro sastaće se u finalu Majamija u subotu veče. Amerikanka je sa 6-2, 4-6, 7-5 savladala Simonu Halep, dok je Španjolka bila bolja od Andree Petković rezultatom 6-3, 6-3. Prva teniserka sveta Serena Vilijams je ovaj prestizni turnir osvajala čak sedam puta i imaće lepu šansu i za novi trofej, jer protiv Karle Suarez Navaro vodi sa 4-0 u pobedama izgubivši samo 10 gemova u četiri meča.

carla

Španjolka je na turniru u Majamiju postavljena za 12. nositeljku, a u polufinalu je bila dominantna u duelu protiv Andree Petković. Suarez Navaro se nije suočila ni sa jednom brejk loptom u toku čitavog meča, dok je uspela da napravi ukupno tri brejka, a izgubila je samo 13 poena u devet servis gemova. Zabeležila je 18 vinera i 27 neiznuđenih grešaka, dok je Petković upisala samo 9 direktnih poena i čak 32 greške.

Zahvaljujući plasmanu u finale Majamija od ponedeljka će biti nova članica najboljih 10 i tako će postati treća teniserka iz ove zemlje, posle Aranče Sančez Vikario i Končite Martinez, kojima je to pošlo za rukom. Ukoliko bi nekim čudom osvojila titulu postala bi deveta teniserka sveta na WTA listi, dok bi na rejs listi bila treća.

serena vilijams

Meč između Serene Vilijams i Simone Halep je trajao tačno 130 minuta, a Serena je vrlo lako došla do vođstva u setovima pošto je napravila dva brejka, u četvrtom i osmom gemu, dok protivnici nije dozvolila nijednu priliku da se vrati u set. Ipak, prvu brejk loptu Halep je imala u devetom gemu drugog seta koju je i iskoristila, a zatim i dobila naredni gem za 6-4 i tako izjednačila u setovima.

Svi su pomislili da je gotovo nakon što je Vilijamsova oduzela servis Rumunki u drugom gemu odlučujućeg seta za 2-0. Ipak, treća teniserka sveta se nije predavala, uspela je da vrati brejk u poslednjem momentu i izjednačila je na 5-5. Vilijamsova je lako dobila naredni gem za 6-5, a onda je napravila brejk za konačnih 7-5 i plasman u veliko finale.