Majami: Titula za braću Brajan

Amerikanci Bob i Majk Brajan trijumfovali su četvrti put na mastersu u Majamiju pošto su u finalu sa 6-3, 1-6, 10-8 savladali osvajače Indijan Velsa Vašeka Pospišila i Džeka Soka. Ovo im je ukupno 33. masters u karijeri i čak 105. zajednička ATP titula što potvrđuje činjenicu da su najbolji dubl u istoriji belog sporta.

rsz_brajanovi

Brajanovi su se tako osvetili kanadsko-američkom dublu za poraz u četvrtfinalu Indijan Velsa, a Pospišil i Sok su kasnije i osvojili taj masters. Što se tiče samog finala, ono je trajalo 70 minuta i oba dubla su imala svoje šanse. Brajanovi su bolje koristili brejk prilike u prvom setu i sa jednim brejkom dobili ga sa 6-3.

Drugi set je bio veoma kratak, trajao je samo 27 minuta. Pospišil i Sok su sa dva brejka ubedljivo došli do 6-1 i prilike da u super taj-brejku ponovo pobede najbolji dubl sveta. Međutim, početak nije bio dobar za njih jer su Bob i Majk brzo došli do 5-0. Videvši da nemaju šta da izgube, Pospišil i Sok su igrali opušteno i uspevaju da izjednače rezultat na 8-8. Ipak, naredna dva poena na iskustvo dobijaju braća Brajan i sa 10-8 osvajaju Majami.