Majami : Rafa bez milosti /VIDEO/

Osmina finala Majamija je kompletirana, a Rafa i Miloš su bili najubedljiviji u trećoj rundi.

Montage-Nadal-IsnerRafael Nadal nastavio je dominantnom partijom pohod ka Mastersu koji mu nedostaje. Nakon Lejtona Hjuita, kome je dao četiri gema, Denis Istomin je osvojio jedan, i to u prvom setu, 6-1, 6-0 za sat vremena. U osmini finala čeka ga Fabio Fonjini, koji je set i po prespavao, a onda se uozbiljio i lako pobedio preokretom Roberta Bautistu Aguta, 4-6, 6-3, 6-3.

U meču Iznera i Almagra, obojica su čuvali lako servis gemove, a onda je Džon pronašao odlične riterne i brejkom u dvanaestom gemu došao do seta. Sredinom drugog seta napravio je još jedan brejk i lako priveo meč kraju, za 7-5, 6-3, uprkos ne baš sjajnoj fizičkoj pripremi i bandažu na kolenu leve noge.

Za četvrtfinale igraće protiv Tomaša Berdiha koji je lako pobedio Žoao Souzu, 6-2, 6-4. Berdih je brzo otišao na 5-0, a onda je Portugalac došao do jeftinijih poena i dva gema, ali je novim brejkom Čeh uzeo prvi set. Veća borba viđena je u drugom delu, ali je Berdih kontrolisao igru i rezultat i rutinski pobedio i ostvario plasman u četvrto kolo.

Malo manje ubedljiv od Rafe bio je Miloš Raonić, koji je Giljermu Garsiji Lopezu dao samo tri gema, pa ga je pobedio 6-1, 6-2 u uvodnom meču na Grendstendu. Laki luzer Benjamin Beker plasirao se u osminu finala pobedom nad Aljažom Bedeneom 6-3, 7-5. Nemac je sjajno iskoristio svoju šansu, a jedini kiks imao je kod servisa za meč u desetom gemu drugog seta, kada je dao ribrejk duplom servis greškom. Odmah je povratio fokus i osvojio naredna dva gema i pobedio.

Još jedan laki luzer bio je na dva poena od plasmana u osminu finala, ali je Dušan Lajović izgubio od Aleksandra Dolgopolova u taj brejku trećeg seta.  Za četvrtfinale Ukrajinac će igrati protiv Stanislasa Vavrinke. Švajcarac je dugo lomio Eduarda Rože Vaslena u prvom setu i osvojio ga tek posle dvanaest gemova, a onda iskoristio momentum i pobedio 7-5, 6-4. Ukrajinac je odigrao i poen dana, a možete ga videti OVDE.