Majami: Poznati polufinalisti

IMG_1947_stadium  U polufinale ATP turnira u Majamiju plasirali su se: David Ferer, Tomi Has, Endi Marej i Rišar Gaske.

David Ferer je još juče savladao Jirgena Melcera iz Austrije sa 4:6, 6:3, 6:0. Melcer je u prvom setu iskoristio loš prvi servis Španca, te sa tri brejka stigao do 6:4. Ferer je, međutim, u nastavku samo podizao nivo servisa, u drugom setu je dozvolio jedan brejk, ali napravio dva za 6:3, da bi u trećem deklasirao Austrijanca sa tri brejka za maksimalnih 6:0.

U polufinalu Ferer će igrati protiv fenomenalnog Tomija Hasa.

Za samo 65 minuta igre Nemac je savladao Francuza Žila Simona sa 6:3, 6:1. Has je meč prelomio  brejkom za 5:3 u prvom setu, jer je u nastavku protivniku dozvolio samo jedan gem. Treba istaći da je Has odlično servirao, više od 80% ubačenog prvog servisa.

Sa druge strane žreba u polufinale je prošao i Endi Marej. On je sa 6:4, 6:3 savladao Marina Čilića iz Hrvatske za 103 minuta igre.

Ukupno, Marej je imao 18 direktnih poena i 20 grešaka, dok je Čilić zabeležio 25 vinera i 37 neiznuđenih grešaka. Marej je u Majamiju osvojio titulu 2009. godine, a prošle sezone izgubio je u finalu od Novaka Đokovića.

U borbi za drugo uzastopno finale, Marej će igrati protiv Rišara Gaskea koji je iznenadio Tomaša Berdiha. Gaske je salavio sa 6-3, 6-3 i tako se revanširao Čehu za nedavni poraz u Indijan Velsu.  Ukupno je Čeh upisao 30 neiznuđenih grešaka, uz 19 vinera, a Gaske je imao 17 direktnih poena i samo 10 grešaka.

Marej vodi 7-3 u međusobnim duelima protiv Gaskea.